Asociația cultural-educativă Ambasadorii prieteniei

Interviu de selecție a elevilor tutori

Îți place matematica, fizica, biologia, chimia? Ai rezultate peste medie la una dintre aceste discipline? Te interesează subiecte din afara programei școlare? Ai reușit să ajuți alți elevi să înțeleagă aspectele teoretice și practice prezentate de profesori? Vrei să încerci postura de ,,profesor’’ sau antrenor pentru colegii tăi?

Asociația cultural-educativă „Ambasadorii prieteniei” din Târgoviște împreună cu instituții de educație de prestigiu din orașul nostru (Colegiul Național Constantin Carabella, Coleglista-colectie-citate-educative-motto-uri-proverbe-zicale-cuvantari-parabole-pilde-cuvantari-morale-chestii-in-care-cred-emilian-ce-i-cu-noi-wordpress-com-albert-einsteiniul Economic Ion Ghica, Colegiul Național Ienăchiță Văcărescu și Liceul de Arte Bălașa Doamna) lansează un proiect pilot. Elevi din clasele IX-XI care răspund afirmativ la întrebările de mai sus, sunt invitați să devină tutori pentru colegii lor. Etapele acestui proces sunt următoarele:

I: până pe 18.12.2013 – Depunerea următoarelor documente la secretariatul C.N. “C. Carabella”:

– adeverință de elev;

– scrisoare de motivație (de ce vrei asta, ce te recomandă, ce calități ai pentru a desfășura această activitate) – maxim o pagină din care să rezulte interesul și /sau capacitatea sa de a fi facilitator pentru învățarea colegilor.

II: 8-10.01.2014 – Candidații susțin un interviu cu profesorii mentori (elevii vor trebui să își demonstreze capacitatea de a facilita învățarea colegilor în câteva situații ipotetice).

III: ianuarie 2014 – 2 sesiuni de 2 ore (elevii tutori admiși sunt pregătiți de profesorii mentori pentru a-și asista colegii).

IV: săptămânal sau oricând este nevoie, în semestrul doiElevii tutori vor lucra cu colegii lor sub îndrumarea profesorilor mentori (care vor urmări activitatea tutorilor și îi va sprijini în situațiile dificile din punct de vedere științific sau al comunicării). Elevii tutori raportează lunar activitatea desfășurată. Elevii ajutați evaluează activitatea colegilor tutori și propriul progres, la finalul semestrului doi.

Profesorii mentori:

  • matematică: Teodora Popa, Eugenia Zamfir
  • fizică: Gabriela Dinu, Niculina Simionescu
  • chimie: Violeta Leancă
  • biologie: Adina Pârvan

 

 

Despre ambasadoriiprieteniei

Asociatia cultural educativa "Ambasadorii prieteniei"

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: