Asociația cultural-educativă Ambasadorii prieteniei

Start încurajator al proiectului pilot- Elevi tutori pentru aria curriculară matematică și științe

În perioada 9-10 ianuarie 2014, la Colegiul Național C. Carabella, 13 elevi de la trei licee de prestigiu din municipiul Târgoviște, au susținut interviul în vederea selectării grupului de elevi tutori în cadrul proiectului pilot Elevi tutori pentru aria curriculară matematică și științe, proiect inițiat de Asociația cultural-educativă „Ambasadorii prieteniei”, în parteneriat cu C.N. C. Carabella și C.E. Ion Ghica Târgoviște. Profesorii prezenți (Simionescu Niculina – specialitatea fizică, Pârvan Adina – specialitatea biologie și Popa Teodora – specialitatea matematică), alături de președinta asociației partenere, Corina Leca, au constatat cu bucurie că vor avea cu cine demara acest proiect pilot, toți elevii participanți manifestându-și entuziasmul, deschiderea și dorința de a-și încerca forțele în a da mai departe din cunoașterea lor în domeniul ales (mateamatică, fizică, biologie, chimie) sau chiar pasiunea pentru disciplinele respective.

start

Vă împărtășim câteva din primele impresii.

Elevii fac legătura între performanțele lor școlare, rezultatele la diverse concursuri, abilitățile de comunicare (unii și-au ajutat cu succes colegii să înțeleagă teme din cadrul respectivelor discipline sau doar să promoveze) și viitoarele lor cariere (în medicină, finanțe, industrie, cercetare sau învățământ). Unii elevi s-au hotărât ce și unde vor să studieze după liceu sau ce profesii să practice și își dau seama că o astfel de experiență îi poate ajuta substanțial pe o piață concurențială. Alții doresc să își ajute colegii să asimileze cunoștințele absolut necesare și consideră că știu să se facă înțeleși de aceștia chiar mai bine decât profesorii lor. Câteva eleve iubesc disciplina la care s-au înscris și doresc să își convingă și colegii de importanța și frumusețea acesteia. Mulți elevi consideră că atâta timp cât se simt în stare să ajute, chiar trebuie să facă lucruri concrete pentru ca semenii lor să facă față mai bine (sau chiar la nivelul lor) cerințelor standard. Un elev a spus că fiecare om trebuie să contribuie la progres, să ajute ca lumea să devină mai bună și a specificat că el va asculta mai întâi ce își doresc și de ce au nevoie colegii săi.

A fost reconfortant să ascultăm atâtea gânduri bune, speranțe ale unor tineri muncitori și ambițioși și avem motive să credem că putem fi optimiști în privința următorului pas al proiectului – sesiunea de orientare din 18 ianuarie. Toți elevii au acceptat ca pe parcursul proiectului să prezinte candidaților la examenul de bacalaureat (elevi care nu beneficiază de ajutorul lor pe parcursul proiectului) teme de interes.

Vom reveni după prima întâlnire de lucru cu cei 13 tineri îndrăzneți. În domeniul matematicii și științelor 13 este doar un număr, deci ne bucurăm că vom străbate împreună un drum interesant. 

Puteti vedea lista cu elevii selectati in linkul de mai jos:

https://ambasadoriiprietenieitargoviste.files.wordpress.com/2014/01/elevi-selectati.d

ocx

Despre ambasadoriiprieteniei

Asociatia cultural educativa "Ambasadorii prieteniei"

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: