Asociația cultural-educativă Ambasadorii prieteniei

Programul „Scoala altfel”

Asociația cultural-educativă „Ambasadorii prieteniei” propune câteva activități la trei școli gimnaziale si la un colegiu din oras, incercand sa raspunda unor interese si nevoi de invatare concrete ale elevilor.

La C.N. Const. Carabella vor avea loc întâlniri cu oameni consacrați în profesiile lor (arte, media, antreprenoriat) și extrem de pasionați de ceea ce fac, dar și ateliere de coaching, pentru ca elevii să aibă șansa să înțeleagă ce înseamnă succesul sănătos și cum se construiește el printr-o educație de calitate.

La Șc. gimnazială I. Alexandru Brătescu-Voinești vom sprijini obiceiul cadrelor didactice din cursul primar de a educa dragostea copiilor pentru valorile și obiceiurile tradiționale ale neamului nostru.

La Șc. gimnazială Mihai Viteazul viziunea noastră a fost mai bine înțeleasă ca oriunde și vom desfășura patru programe cu durate diferite (de la 3 ore la 5 zile): educație pentru cetățenie, educație urbană, educație pentru valori și educație artistică, datorită participării a peste cinci specialiști care și-au oferit spijinul în mod voluntar.

La Șc. gimnazială Coresi vom fi însă… revoluționari. Datorită colaborării cu un profesionist din filiala locală a Ordinului Arhitecților din România, elevii clasei a șasea vor învăța să își observe orașul cu un ochi mai critic, dar și mai creativ în același timp. Produsele lor vor fi în 3D.

Sperăm că pe 11 aprilie ne vom întâlni cu mulți prieteni din oraș, pentru a discuta despre realizările elevilor participanți și lecțiile învățate de toată lumea. Dacă elevii vor fi entuziasmați de oferta noastră, vă vom întâmpina cu multe surprize la Muzeul Evoluției Omului și Tehnologiei în Paleolitic (str. Stelea, nr. 4), vineri, 11 aprilie, la 13.00. Expoziția de la muzeu va dura o săptămână, dar unele produse ale elevilor vor fi expuse și în școli, așa că are sens să mergeți în cele 4 instituții menționate, după vacanța de primăvară.

Vă invităm să urmăriți site-ul asociației pentru a fi la curent cu desfășurarea activităților noastre și cu reacțiile elevilor în timpul săptămânii 7-11 aprilie.

Le mulțumim partenerilor mai vechi sau mai noi (Cătălin Ștefănescu – realizatorul emisiunii Garantat 100%, Grupul de coaching din Târgoviște și inițiatoarea lui – Alina Goanță, CNM Curtea Domnească, Florin Ispas – fotograf profesionist, Daniela Radu – arhitect) și tuturor celor care ne-au ajutat să punem la cale încă o provocare adresată școlilor și celor interesați de starea educației.

Corina Leca

Publicitate

Despre ambasadoriiprieteniei

Asociatia cultural educativa "Ambasadorii prieteniei"

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: