Asociația cultural-educativă Ambasadorii prieteniei

8 aprilie – ziua a doua Școala altfel

CN Constantin Carabella

Început mai greu în aerul rece al dimineții, cu destui elevi noi (care nu s-au antrenat ieri cu Alina). Discuția despre arta scrierii cu lumină, cum a numit Ciprian pasiunea sa – fotografia, i-a mobilizat treptat pe copii și cînd am ajuns la poza de grup (scuzați cuvîntul de amatori) unii elevi numai conteneau cu întrebările despre echipamente performante și cercul de fotografi din Târgoviște, care face ieșiri pe teren la fiecare sfîrșit de săptămînă.

8 APRILEI 1

Alina a putat pălăria de antreprenor, astăzi. Povestea ei caldă și calmă, i-a cucerit pe elevi și liniștea deplină în care au ascultat-o a fost cel mai clar semn de respect, dar și de reușită a seducției.

 8 APRILIE 2

Andi a transmis multă energie, încredere, inspirație și i-a încurajat pe elevi să se întrebe necontenit de ce? pentru a descoperi nuanțe și a găsi echilibrul care să le permită să greșească fără teamă.

 8 APRILIE 3

Școala Mihai Viteazul

Proiectul cetățeanul a produs patru inițiative: o școală eco, un loc de relaxare pentru elevi, o cantină pentru elevi și un parc. Argumentarea nevoii cetățenilor de respectiva investiție a fost preocuparea majoră a zilei și coordonatoarele activității (d-nele prof. Marilena Andreescu și Camelia Rădulescu) au fost foarte mulțumite de hotărîrea elevilor de a lucra la toate temele, parcurgînd diverse procese reale dintr-o democrație (negociere, lucru în grup, votare), chiar dacă nu se prefigurează urmărirea metodei originale Project citizen.

Atelierul de fotografie neconvențională a necesitat, mai întîi, multă muncă manuală pentru acoperirea zonelor pe unde putea pătrunde lumina în sala de lucru. Apoi, elevii au intrat într-o lume de vis prin proiectarea peisajului din curtea școlii, pe pereții și tavanul clasei. Nu știu cîte încercări și variante de surprindere a copacilor, păsărilor sau trecătorilor au realizat Florian Ispas și Obscurii viteji, cum s-a numit grupul, dar vă putem arăta cel mai bun negativ obținut după o oră de lucru.

  Screen Shot 2014-04-09 at 2.52.09 PM

Școala Coresi

Atelierul de educație urbană Călător pe strada mea s-a desfăsurat la Liceul de arte Bălașa Doamna și, în a doua zi, elevii au ajuns la acoperișul caselor lor din carton. D-na Radu, inițiatoarea și coordonatoarea activității a fost impresionată de felul în care s-au atașat constructorii de creațiile lor și ne-a promis fotografii cu etapele inițiale ale proiectului.

 

Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

informatie

Această înregistrare a fost postată la aprilie 8, 2014 de în Școala Altfel, Noutăți, Uncategorized.
%d blogeri au apreciat: