Asociația cultural-educativă Ambasadorii prieteniei

9 aprilie – ziua a treia Școala altfel

Ziua cea mai plină de energie, emoții, confruntări și întrebări (uneori nerostite din lipsă de timp) i-a avut ca protagoniști principali pe câțiva elevi de la CN Const. Carabella (ar fi meritat mai mulți această șansă!) și pe invitații lor speciali: Pompiliu Alexandru (lector univ. dr. la Facultatea de științe politice, litere și comunicare de la UVT),  Radu Naum (jurnalist sportiv), Medeea Marinescu și Marius Manole (actori la TN București și în multe alte locuri neconvenționale, iar cîteodată și la Teatrul Municipal Târgoviște).

9 aprilie 2014

Fostul elev de la Carabella (Pompiliu Alexandru) i-a impresionat pe actualii elevi prin franchețea cu care a relatat experiențe din mediul academic (din România, SUA și Franța), dar și prin viziunea proprie referitoare la relația profesorilor cu elevii sau studenții: „scorțoșenia” profesorilor este determinată de atitudinea elevilor (lipsa lor de interes, minim respect.

Radu a fost o explozie de energie, bună dispoziție și încredere în generația din care fac parte elevii. Exemplul extrem de optimism și determinare cu care și-a început prezentarea (Martyn Ashton) a fost continuat de sinceritatea delimitării succesului din afară față de cel interior (de fapt, toți invitații au ezitat să se definească drept ilustrări ale succesului, insistînd pe puterea modelatoare a pasiunii și pe fericirea și împlinirea pe care publicul le vede ca succes).

Screen Shot 2014-04-11 at 5.02.11 AM

Combinația de sport și artă a fost perfectă. Cei trei invitați au comunicat atît de natural și s-au bucurat de descoperirile reciproce făcute chiar în timpil discuțiilor, încît elevii au avut șansa să vadă un foc de artificii și nu doar trei flăcări. Medeea a spus cît de mult contează echilibrul interior și familia în succesul său și i-a încurajat pe elevi să își exprime opiniile cu curaj. Marius a făcut o pledoarie pentru muncă (ne-a spus că și insuccesul l-a construit ca actor) și i-a încîntat pe elevi recunoscînd că tentațiile trebuie consumate la vîrsta lor.

Screen Shot 2014-04-11 at 5.04.09 AM

Realitatea prezenței celor trei oaspeți a fost savuroasă, dar nici modul în care au văzut-o cele trei eleve de la Liceul Bălașa Doamna, care și-au exersat talentul în timp record, nu a fost mai prejos.

Screen Shot 2014-04-11 at 5.03.58 AM

După o zi atît de plină, Alina a înțeles că elevii aveau nevoie de timp să așeze avalanșele de emoții și informații primite și a acceptat doar să ne salute și să ne mulțumim reciproc pentru exercițiile și poveștile de care ne-am bucurat împreună în zilele precedente.

Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

informatie

Această înregistrare a fost postată la aprilie 11, 2014 de în Școala Altfel, Noutăți.
%d blogeri au apreciat: