Asociația cultural-educativă Ambasadorii prieteniei

Călător pe strada mea – Știri de la școala ”Mihai Viteazul”

Provocați de Asociația “Ambasadorii prieteniei”, 26 de elevi ai Școlii Gimnaziale “MIHAI VITEAZUL” Târgoviște, însoțiți de profesorii Anca Teodorescu  și Mireșan Emil au participat timp de 2 zile  la atelierul de educație urbană„CĂLĂTOR PE STRADA MEA”.

Gidați  de catre studenții la jurnalism din cadrul Facultății  de Științe Politice, Litere și Comunicare, Universitatea Valahia, coordonați  de lect. univ. dr. Pompiliu Alexandru, elevii   au descoperit arta fotografică, au învățat să recunoască diferite elemente arhitecturale și și-au dezvoltat simțul civic și artistic.

În speranța că își vor realiza strada ideală pe care vor să locuiască, elevii vor selecta piesă cu piesă, ca într-un puzzle, fiecare element component al acesteia.

Produsele vor fi  expuse vineri  ora 13.00  la Muzeul Evoluției Omului și Tehnologiei în Paleolitic (str. Stelea, nr. 4).

                    Prof. Bobeș Luminița

viteazu2

Elev cetățean

Toti elevii au asteptat cu nerabdare “Saptamana Altfel” de anul acesta, stiind ca avem de realizat un proiect de imbunatatire a activitatilor din scoala noastra.

Entuziasmati, copii au propus diferite teme, unele mai interesante decat altele.

In cele din urma au fost alese trei teme: ”O cantina a scolii”, “Scoala Eco”, “Scoala interactiva”.
Cei care sustineau tema cantinei spuneau:

„O cantina ar fi binevenita pentru elevii scolii. Astfel, cu totii am manca mai sanatos, am fi mai educati din punctul de vedere al alimentatiei. Nimeni nu ar mai cumpara produse fast-food, chipsuri, si astfel s-ar preveni bolile de stomac, diabetul sau obezitatea.”
Fara nicio indoiala, aveau multa dreptate.

Dar intre timp au intervenit altii, spunand:

 „Poate mai important este mediul in care traim. In spatele salii de sport s-ar putea amenaja o minunata gradina cu copaci, flori, bancute si chiar cu o fantana arteziana. In acelasi timp, si in scoala s-ar putea amenaja spatii verzi, colturi in care am aranja ghivece mai mari sau mai mici cu plante, banci, iar peretii ar putea fi decorati cu desene realizate de toti copiii, simbolizand o padure sau orice colt din natură.”

Si aceasta era o idée geniala.

Dar, poate cel mai mare success l-a avut printre copii cea de-a treia tema, “ Scoala interactiva”. :
„Orele de curs ar fi mult mai vesele, mai attractive daca am introduce, ca o schimbare de program o iesire in curtea scolii. De exemplu, cand avem ora de tehnologie am putea iesi impreuna cu doamna profesoara sa vedem pe viu materialele cu care se pot realize constructiile, la ora de geografie am putea studia zona unde locuim. Se pot realize si machete sau tablouri pentru orele de limba romana (un peisaj care a fost descris de un mare autor, de exemplu, Mihail Sadoveanu in “Nada florilor”).”
Toate aceste proiecte s-au bucurat de mult success si de aceea am hotarat intre noi sa le propunem Primariei Orasului Targoviste, in vederea obtinerii de fonduri pentru realizarealor.

viteazu1
Acum, cand saptamana se incheie ne dam cu totii seama ca a fost un proiect deosebit, care ne-a captivat, ne-a facut mai intelepti, mai interesati de ceea ce se intampla in jurul nostrum si mai ales in scoala noastra. Imi doresc ca in fiecare an sa avem asemenea proiecte care ne vor transforma in elevi-cetateni model, cei ce vor schimba in viitor orasul nostrum intr-o adevarata oaza de verdeata si lumina, emblema a vremurilor noastre.

Reporter (cu acestă ocazie)

Țâncu Florina clasa a 7 a C

Școala Gimaziala Mihai Viteazul Târgoviște

 

Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

informatie

Această înregistrare a fost postată la aprilie 12, 2014 de în Școala Altfel, Noutăți.
%d blogeri au apreciat: