Asociația cultural-educativă Ambasadorii prieteniei

Expoziția ”Învăț altfel!” – final de Școala altfel

Ultima zi a săptămînii Școala altfel a fost un prilej de sărbătoare la Școala Mihai Viteazul.
Elevii și profesoriScreen Shot 2014-04-12 at 6.57.04 AMi nu s-au bucurat că au încheiat un program solicitant sau pentru că începe vacanța,  ci pentru că au avut prilejul să prezinte experiențele lor inedite unui public format din colegi, părinți și vizitatori ai Muzeului Evoluției Omului și Tehnologiei în Paleolitic, care va găzdui expoziția Învăț altfel! în perioada 11 – 20 aprilie 2014.
Cele patru activități desfășurate la inițiativa și cu sprijinul Asociației „Ambasadorii prieteniei” au fost ilustrate prin panouri și scurte mărturii ale elevilor participanți.
Succesul care inspiră – Elevii claselor a V-a A și a VI-a D au intervievat cîteva persoane care i-au inspirat în timpul excursiei în Bucovina și Ardeal, dar și profesioniști din Târgoviște (Columna TV, MDI, Radio Minisat, antreprenori etc.).

Recently Updated19

Elevii cetățeni din cls. a VII-a C au discutat mai multe probleme de politică publică și au ales să
propună autorităților trei proiecte de reformă în domeniul școlii.

Călător pe strada mea – elevii clasei a VI-a C au făcut 6000 de fotografii în zonele vechi și moderne ale orașul nostru, din care au selectat cîteva pentru un colaj plin de culoare (lalelele se luau la întrecere cu irișii și tradafirii), farmec (am văzut detalii precum o pisică așteptînd atentă mîncarea sau un papagal la fereastra unui bloc) și grijă (în cazul clădirilor degradate sau de prost gust).

Screen Shot 2014-04-12 at 6.57.37 AM

Fotografie neconvențională cu stenopa – elevi din cls. a VIII-a A au transformat anexa laboratorului  de fizică într-un mare aparat de fotografiat cu stenopa și au surprins imagini ale peisajului din curtea școlii.

Screen Shot 2014-04-12 at 6.57.49 AM

Cuvintele Luminiței Bobeș, directorul adjunct al școlii și coordonatoarea activităților pe care le-am propus, ne îndreptățesc să afirmăm cu încredere că se poate învăța altfel, adică mai responsabil, mai profund, mai plăcut și mai durabil, în același timp. Mai mult, copiii care au participat la proiectul ”Elevii cetățeni” au cerut ferm ca activități de acest fel să se desfășoare zilnic și propunerea lor de școală interactivă este un indicator foarte convingător.
Toți elevii participanți au primit diplome și cei mai rapizi i-au mulțumit Luminiței pentru ocaziile de învățare din săptămîna aceasta.

Screen Shot 2014-04-12 at 6.58.01 AM

Dacă pînă pe 7 aprilie aveam convingerea că școala trebuie să fie altfel, desfășurarea programului asociației la Școala Mihai Viteazul ne face să spunem cu încredere că școala poate fi altfel, chiar prin implicarea profesioniștilor din acest domeniu.
Din cîte știm, Columna TV, Radio Minisat și Gazeta Dâmbovițeană au consemnat acest eveniment și le mulțumim pentru acest lucru, dar noi sperăm că opiniile elevilor și profesorilor participanți la program, exprimate pe Facebook sau pe alte platforme, vor declanșa cele mai multe idei bune pentru o reformă (ca să nu spunem altfel-izare) reală a școlii.
Vizitatorii expoziției sunt invitați să își scrie opiniile argumentate (ați înțeles că ne interesează întotdeauna cauzele și contextul fenomenelor) pe un banner și noi promitem că vom realiza alte proiecte ancorate în realitățile școlii.

Screen Shot 2014-04-12 at 6.58.12 AM.png

Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

informatie

Această înregistrare a fost postată la aprilie 12, 2014 de în Școala Altfel, Noutăți.
%d blogeri au apreciat: