Asociația cultural-educativă Ambasadorii prieteniei

Târgoviștenii se pregătesc să devină fotografi „stenopari”

 25 APRILIE 2014   SCRIS DE OANA SOARE

Într-o era a fotografiei digitale cu număr mare de megapixeli, să foloseşti cutii pentru a surprinde imagini pare o nebunie. Este însă o nebunie frumoasă aceea de a descoperi începuturile fotografiei, de a învăţa cum se formează imaginea şi de a-ţi fabrica singur aparate de fotografiat din cutii prin care lumina să pătrundă printr-un singur orificiu.

Câţiva tineri târgovişteni au pornit aseară în aventura fotografiei prin stenopă – orificiu foarte mic al camerei foto improvizate dintr-o cutie. Cel care le desluşeşte secretele acestei tehnici este fotograful târgoviştean Florian Ispas, care pregăteşte astfel marcarea Zilei Internaţionale a Stenopei (Pinhole Day), ce va avea loc anul acesta pe 27 aprilie. Atunci tinerii instruiţi aseară vor putea folosi aparatele de fotografiat cu stenopă pe care şi le confecţionează pentru a surpinde locuri si oameni.

atelier ziua stenopei (3)

Evenimentul va avea loc la pub-ul La Scriitori din Târgovişte, unde va fi amenajat şi un laborator pentru developarea fotografiilor realizate, cele mai reuşite urmând să fie expuse în cadrul unei expoziţii dedicate Zilei Stenopei.

Materialele necesare sunt puse la dispoziţie de asociaţia „Ambasadorii Prieteniei” din Târgovişte. Toţi cei interesaţi sunt aşteptaţi duminică, în intervalul 10.00-14.00, să descopere mai multe despre fotografia prin stenopă şi să se lase fotografiaţi prin stenopă. Fotograful Florian Ispas garantează că vor trăi experienţe cel puţin inedite.

Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

informatie

Această înregistrare a fost postată la aprilie 25, 2014 de în Uncategorized.
%d blogeri au apreciat: