Asociația cultural-educativă Ambasadorii prieteniei

Săptămâna ŞCOALA ALTFEL – Proiectul ”Succesul care inspiră”

Săptămâna ŞCOALA ALTFEL

PROIECTUL ,,SUCCESUL CARE INSPIRĂ!”

Excursie tematică OAMENI ŞI ZIDURI

6-8 aprilie 2015

Ideea excursiei noastre pleacă de la situații reale, în care oameni obișnuiți nu au vrut să accepte că ”nu se poate face nimic” pentru a schimba o realitate dureroasă. Aproape 200 biserici și cetăți fortificate ne-au rămas moștenire de la sașii care au populat Transilvania timp de 800 de ani. În prezent, acestea se află în diverse stadii de degradare, destul de puține fiind funcționale, ca urmare a plecării masive a sașilor după 1990. Totuși, câteva dintre ele sunt renovate, menținute în bună stare și fac parte din viața comunităților actuale – acolo unde oamenii nu au renunțat să creadă că stă în puterea lor să facă acest lucru.

            Oameni şi ziduri! Pare ciudat sau neobişnuit acest titlu, poate tocmai pentru că asociază două cuvinte cu încărcătură şi semnificaţii aparent divergente.

Oameni, care readuc zidurile la viață. Oameni creativi şi curajoşi care aleg să pună în faptă o idee, un vis, oameni care cred în ei înşişi şi în puterea de schimbare pe care o avem fiecare. Ziduri, ce vorbesc despre oameni ce au pus la temelia acestora valori de preţ precum: iubirea de frumos, recunoștința față de moștenirea lăsată de înaintași, încrederea în forțele proprii.

Aşadar, în numai trei zile, precum în basmele rătăcite în vremea copilăriei, vom cunoaşte oameni frumoşi, inimoşi, oameni care pun suflet în ceea ce fac, oameni care „sfinţesc locul”, oameni care au ales să trăiască în diferite localități din Transilvania: Viscri, Sighişoara, Biertan, Alţâna, Nocrich şi Sibiu.

Ne propunem să fim o echipă de excepţie, să învăţăm unii de la alţii, să ne asumăm rolurile repartizate, să întrebăm dar și să ne punem întrebări, să ne documentăm cu seriozitate, să respectăm şi să ne bucurăm de ceea ce vom descoperi.

Vom trăi împreună un altfel de şcoală, vom înţelege ce înseamnă Să ştii mai multe, să fii mai bun!

 

Coordonator: prof. Teodora Popa

Colaboratori: prof. Violeta Leancă, prof. Daniela Ivaşcu,

 

Parteneri: Consiliul Judeţean Dâmboviţa, părinţii elevilor din grupul ţintă

Corina Leca – preşedinte Asociaţia cultural – educativă Ambasadorii prieteniei Târgovişte

Grup ţintă: 27 elevi din clasele a X-a A, a X-a F, a XI-a A, a XI-a B şi a XI-a C, Colegiul Naţional Constantin Carabella Târgovişte

Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

informatie

Această înregistrare a fost postată la aprilie 1, 2015 de în Școala Altfel, Noutăți.
%d blogeri au apreciat: