Asociația cultural-educativă Ambasadorii prieteniei

Oaspeţi la Pensiunea Viscri 125 – 6 aprilie 2015

Prima zi din “Şcoala altfel“ s-a dovedit a fi, pentru noi elevii, dar şi pentru profesorii care ne-au însoţit, o adevărată experienţă de viaţă. Drumul până la pensiunea domnului Grigore Mihai din Viscri, judeţul Braşov, a fost unul anevoios, dar am reuşit să ajungem cu bine într-un sat parcă desprins din povestirile bunicilor noştri. Case zvelte şi viu colorate şi săteni de mai multe etnii (rromi, saşi şi români) contribuie la tradiţiile si obiceiurile păstrate de sute de ani ale acestui mic sat.

viscri1Mergând pe potecile localităţii am ajuns în faţa Bisericii fortificate unde am întâlnit-o pe doamna Sara Fernolend, o săsoaică a locului, care ne-a introdus în istoria saşilor şi ni l-a recomandat pe domnul Grigore ca pe un iubitor al naturii şi al tradiţiei din Viscri. Cu paşi mărunţi am ajuns în faţa porţii impunătoare cu numărul 125, unde am intrat puţin neîncrezători, sentiment care a fost imediat alungat de ospitalitatea gazdei care ne-a întâmpinat cu socată, ceai cald, cu miere de rapiţă, și clătite cu dulceţuri pregătite în casă. Pensiunea s-a dovedit a fi o adevărată capodoperă, reflectând perfect tradiţia saşilor, necunoscută nouă până în acest moment.

viscri2Tema proiectului fiind “Oameni şi ziduri”, domnul Grigore ne-a prezentat povestea sa, ideea de afacere şi riscurile pe care şi le-a asumat pentru a face ceeace şi-a dorit. Curajul de care a dat dovadă şi zidurile impuse de mentalitatile oamenilor de la oraş nu l-au făcut pe Mihai şi soţia lui decât să îşi dorească mai mult să îşi atingă obiectivul.

Această întâlnire a reprezentat pentru noi un adevărat model de om patriot care a ştiut să aprecieze cultura veche a localnicilor transilvăneni şi să o promoveze prin turism. Gazda ne-a împărtăşit motivele care l-au determinat să schimbe Bucureştiul cu Viscri şi cum a renunţat la job-ul dintr-o companie multinaţională şi la “confortul” oferit de capital pentru a se retrage şi a se regăsi într-un colţ liniştit al ţării, unde tehnologia nu a pătruns în întregime. Povestea antrepenorului ne-a făcut să reflectăm adânc la cum munca se îmbină cu plăcerea și cum orice lucru realizat cu dăruire şi iubire aduce întotdeauna fericire, indiferent de sacrificii.

Deviza noastră : “Fă ceea ce îţi place şi nu vei avea nicio zi de muncă în viaţa ta!”

viscri3

(David Anca , Marin Ioana – clasa a XI-a B Mate-Info

Colegiul Național “Constantin Carabella” )

Personal, am rămas plăcut impresionat de modul în care domnul Mihai Grigore a ales să-și schimbe viață, asumându-și anumite riscuri. El și-a modelat cursul vieții spre dorința lui cea mai mare: să iasă din monotonia vieții la oraș, să-și deschidă o afacere care să-l atragă și să scoată tot ce era mai bun din forțele interioare.

În urmă discuțiilor cu dumnealui am concluzionat că dacă vrei să faci un lucru cu adevărat în viață trebuie să te mobilizezi total, să faci niște sacrificii și să ai o doză mare de curaj.

Stimă și respect domnului Grigore pentru că în urma unei munci asidue a reușit să-și împlinească dorința și totodată să mă facă să-mi schimb puțin modul de gândire, deschizându-mi oarecum orizontul în viață spre o lume a afacerilor mai non-conformistă.

                                                                        (Sandu Vlad, XI A, CN Const. Carabella, Târgoviște)

Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

informatie

Această înregistrare a fost postată la aprilie 11, 2015 de în Școala Altfel, Noutăți.
%d blogeri au apreciat: