Asociația cultural-educativă Ambasadorii prieteniei

Succesul la superlativ – elevii, festivalul și tangoul

corina1În data de 16.09.2015, alături de Asociaţia Cultural – educativă „Ambasadorii Prieteniei” Târgovişte, în cadrul Proiectului „Succesul care inspiră – mentorat pentru elevii de liceu”, Consiliul Școlar al Elevilor C.N. „C. Carabella” Târgoviște a organizat activitatea „Întâlnire cu opera enesciană”, care a constat în participarea unui grup de 36 de elevi și studenți la evenimentele Festivalului „George Enescu”. Tinerii s-au putut bucura de reprezentația Grupului vocal Acapella și a formației camerale Trio Mozaic, care ne-au impresionat prin rafinament, profesionalism și sensibilitate.

Iată impresii ale câtorva participanți:
Talentul românilor a atins un maxim apogeu care s-a resimțit până și în țările străine. Este de apreciat faptul că facem parte din poporul român și trebuie să purtăm în suflet mândria de a fi români. Oamenii speciali care au urcat pe scenă mi-au dăruit liniște sufletească și mi-au umplut sufletul de bucurie. În România încă există și oameni care zâmbesc, oameni care-și ascultă sufletul și fac ceea ce își doresc, oameni care urcă pe scenă radiind de fericire. Dacă ar fi să definesc în câteva cuvinte sentimentele născute în interiorul meu, acelea ar fi cu siguranță <<mândrie, emoție și pasiune>>.”

Iulia Cocu, clasa a XI-a F

„Atmosfera pe care a reușit să o creeze grupul vocal Acapella a fost extraordinară, locația superbă a oferit și ea un bonus întregii experiențe, iar trioul Mozaic m-a încântat mult, deoarece nu mai auzisem până atunci o combinație între clarinet, pian și vioară. Efectul de catharsis a fost garantat!”

Bianca Gogoșoiu, clasa a XI-a C

„Să particip la Festivalul George Enescu a fost o experiență interesantă, fiind prima dată în viața mea când am luat parte la un astfel de festival. Trupa Acapella a fost ceva nou pentru mine și le mulțumesc organizatorilor pentru că mi-au oferit ocazia să o văd!”

Mihai Neagu, clasa a X-a B

„Această experiență m-a ajutat sa îmi deschid noi orizonturi către lumea artei și muzicii! Datorită concertului, am realizat frumusețea muzicii culte și cum ne poate stimula și educa aceasta într-un mod frumos și armonios.”

Eusebiu Barbu, clasa a X-a D

Inca odata, Asociatia ,, Ambasadorii Prieteniei” Targoviste ne-a indreptat atentia spre cultura. Astfel, miercuri, 16 septembrie 2015 am avut ocazia sa participam la un spectacol dedicat tangoului argentinian, la sala ARCUB. Spectacolul de dans, la care au participat atat artisti romani cat si argentinieni si austrieci, a fost prezentat sub forma unui film mut al sentimentului, al senzualitatii si preciziei… o adevarata bucurie pentru sufletele noastre. Pasiunea dansatorilor a reusit sa strapunga bariera scenei si sa ne impresioneze poate la fel de mult ca pe ,,Strainul” necunoscator al tainelor tangoului. In acea seara, Luna ne-a zambit si noua prin muzica suava a orchestrei… si am reusit sa plutim si noi, in vis, la o serata de dans sud-americana. Am fost cu adevarat impresionat si imi doresc ca pe viitor sa deprind si eu misterele tangoului.

 

Paun Petrut Valentin, cls. a XII-a, C.N. “Constantin Carabella”

Luna Tango, “un spectacol despre parcursul inițiatic al dansatorului de tango”, transcede orice descriere a organizatorilor și orice așteptare a noastră, fiind un eveniment în care acordurile de tango, teatrul și muzica live s-au împletit în fiecare moment cu pasiunea, plăcerea, fluiditatea, ritmul și trăirile intense ale artiștilor. Nu sunt doar cuvinte frumoase, ci o stare pe care cei ce și-au construit viețile în jurul acestei arte ne-au dezvoltat-o printr-o poveste inedită. Artiștii ne-au prezentat realitatea lor, folosind un limbaj arhaic, misterios, magic și sincer: îmbrățișarea. Ceea ce am îmbrățișat la rândul nostrum a fost expresivitatea oamenilor de pe scenă, trandusă în starea noastră de spirit prin încrederea, emoția, creativitatea și zâmbetele pe care le-am adus spre Târgoviște după părăsirea sălii ARCUB.      

 

Ioana Ristea – absolvent C.N. “Constantin Carabella” 2015

 

Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

informatie

Această înregistrare a fost postată la septembrie 28, 2015 de în Școala Altfel, Noutăți.
%d blogeri au apreciat: