Asociația cultural-educativă Ambasadorii prieteniei

Ziua educației non-formale – ZÎN

ZÎNUL (Ziua Învățării Nonformale) a avut două chipuri la Târgoviște.

Chipul colectiv a fost al celor 19 mici instrumentiști de la Clubul elevilor, care au interpretat, printre altele, cîteva piese clasice (Bach, Mozart, Shubert) și patriotice (Deșteaptă-te române) în două locații din centrul orașului (Biserica Tîrgului – Restaurantul Belvedere, respectiv amfiteatrul de la Arsenal Cafe & Bistro). Trecătorii s-au comportat protector (unii ocoleau grupul pentru a nu deranja), discret (niște tineri stăteau la distanță și fredonau melodiile), indiferent (multă lume vorbea la telefon în timp ce trecea prin fața grupului), admirativ (cîțiva adulți au lăudat priceperea și determinarea copiilor) sau suportiv (un domn a dat bani celor trei mici flautiști). Oricum, vremea rece și înnorată a fost principala provocare din partea naturii, care a sporit dificultatea minirecitalului oferit de elevi.

2016-10-21-photo-00000009 2016-10-21-photo-00000010

Totuși, reacțiile trecătorilor ne-au arătat că un astfel de eveniment ar trebui să dureze mai mult de 10-15 minute pentru ca oamenii să capete curaj să se oprească lîngă interpreți sau să devină curioși în legătură cu motivația unei astfel de manifestări artistice. Să fiți siguri că vom fi mai bine pregătiți pentru următoarea trecere a ZÎNULUI prin orașul nostru. Anul acesta am dorit doar să testăm cum ni se potrivește o acțiune neconvențională.

Al doilea chip al ZÎNULUI este încă prezent la Librăria Fragilistic și el înfățișează ideile unor elevi de la Liceul de arte în legătură cu fenomenul agresiunii virtuale și cu modurile în care computerul și Internetul ne influențează viața. Expoziția de afișe va putea fi vizitată timp de o săptămînă, dar vă sugerăm să mergeți la Liceul de arte sau măcar pe site-ul acestei instituții pentru a afla mai multe amănunte despre Proiectul Erasmus+ The Virtual Universe We Want în care este implicat liceul târgoviștean.

Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

informatie

Această înregistrare a fost postată la octombrie 22, 2016 de în Noutăți, Ziua Educației Non-formale.
%d blogeri au apreciat: