Asociația cultural-educativă Ambasadorii prieteniei

AMBASADORI PE MUNTE !

Chiar daca a trecut ceva timp de la acest eveniment, nu pot sa nu va impartasesc faptul ca membrii ai „Asociatiei prieteniei” au facut parte dintr-o actiune de voluntariat ce s-a desfasurat in perioada 26-28 mai 2017.

Într-un decor specific plaiului mioritic montan, oameni sufletisti din patru judete (Arges, Dâmbovita, Prahova si Cluj) si-au unit fortele într-un proiect de remarcare a traseelor turistice din zona Dâmboviciora/Piatra Craiului.

Astfel, sub coordonarea echipei de la ArtTour România[1] – Prima asociație de promovare turistică din România în 5 limbi străine, au fost remarcate 8 trasee turistice.

Echipa Ambasadorilor prieteniei, singura participanta din judetul Dâmbovita, a dat dovada de tenacitate în remarcarea traseului Dambovicioara (La Roata Norocului) – Plăic – Poiana Plaiului”. Treziti la cântatul cocosului, pusi pe fapte mari, o femeie si trei barbati (Lili Bușu, Lucian Visinescu, Viorel Gaisteanu si Dan Bușu) au luat cu asalt traseul cu pricina. Cu lopata la spinare, cu nisipul si cimentul în rucsac, cu pensula si vopseaua la purtator am inceput urcarea de la Pensiunea „Roata norocului” pâna la Poiana Plaiului, unde indicatorul montan a fost amplasat.

Îmbinând utilul cu placutul, am reusit sa vopsim pe copaci semnul traseului turistic, dar si sa admiram frumusetea zonei în care ne aflam. Am cules conuri de brad, am vazut urme de urs si de porci mistreti, iar la finalul traseului am fost întâmpinati de niste câini ciobanesti care ne-am adus aminte de jocul din copilarie ….Statuile! Noroc cu ciobanul din dotarea turmei de mioare! Nu va pot spune decât ca amplasarea stâlpului si picnicul pe care l-am facut dupa ce am terminat treaba au fost atent monitorizate de cei patru câini simpatici.

Cu sentimentul lucrului bine-facut, seara am petrecut-o alaturi de ceilalti voluntari. La lumina focului de tabara, coordonatorii Proiectul “ReMarking Romania – Dâmbovicioara Argeș au oferit diplome tuturor participantilor.

Le multumesc pe aceasta cale tuturor celor care au facut posibila aceasta actiune si în special celor care mi-au fost coechipieri (salvamontist Sorin, Adriana Popovici, Christina Ilie – doua fete dulci din partea echipei de proiect, Mihai – stomatolog, Lucian – prof. universitar, Dan – ofiter MJ in rezerva, Viorel – jurist)!

Lili Bușu – membru al Asoc. ”Ambasadorii prieteniei”

 

 

 

 

[1] www.arttour.ro

Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

informatie

Această înregistrare a fost postată la iunie 22, 2017 de în Meniu principal, Noutăți, Uncategorized.
%d blogeri au apreciat: