Asociația cultural-educativă Ambasadorii prieteniei

Expoziție de artă satirică

În focul sfîrșitului de an școlar și de vară hotărîtă să scoată fum(urile) din noi, unsprezece elevi de la Liceul de arte „Bălașa Doamna” au reușit să realizeze 29 de lucrări care satirizează cîteva situații des întîlnite în comunitatea noastră sau în întreaga societate românească. Începând de sîmbătă, 15 iulie, veți putea zîmbi, cădea pe gînduri sau face orice altceva (constructiv, desigur) la vederea lor, dacă ajungeți la Librăria Fragilistic și la Arsenal Cafe&Bistro din Târgoviște.

Starea spațiilor verzi, atitudinea față de monumente istorice și valori de neînlocuit, manipularea, criza morală, uniformizarea, lipsa de viziune, lucrul de mîntuială, lăcomia sunt ilustrate de adolescenți preocupați de calitatea vieții lor și de gradul de civilizație al lumii în care trăiesc, dar și admiratori ai lui Dan Perjovschi, Mihai Stănescu, Alexandru Ciubotariu, Devis Grebu, Ion Barbu etc. pentru că au adus artele plastice mai aproape de publicul larg și contribuie la educarea civică a concetățenilor lor.

(C)Arte pentru o cetate care merge mai departe este o inițiativă de educație civică și artistică care vizează tineri talentați, dar și pe toți locuitorii orașului care, în acest fel, pot descoperi preocupările civice și mijloacele de exprimare artistică ale elevilor educați într-o instituție specializată și se pot contamina cu energia, ironia, duritatea, prospețimea și tot ce are mai bun generația de la care sperăm să ne ajute să trăim într-o lume normală.

Unii elevi sunt inepuizabili în identificarea în viața lor cotidiană a subiectelor care merită (și) o tratare ironică, dar gradul lor de maturitate le permite, pentru moment, „doar” ilustrările pe care vi le oferă. Pe măsură ce proiectul va avansa, sperăm că veți putea participa și la recitaluri de muzică sau mici spectacole de teatru care vor fi inspirate din calitățile sau defectele comunității noastre.

Le mulțumim partenerilor și sponsorilor noștri pentru găzduire și materialele oferite elevilor și vă invităm să contribuiți la continuarea proiectului cu mai mulți elevi și, sperăm, la producerea unui calendar cu cele mai inedite ilustrații care se vor realiza pînă la sfîrșitul acestui an, cumpărînd cărțile poștale cu actualele desene satirice. Elevi voluntari voi fi prezenți în cele două locații, cîteva ore pe zi, pe durata expoziției.

Elevii artiști:

Mohora Alexandru, cls. a X-a

Ghițescu Alexandru, cls. a X-a

Olteanu Andrei Sorin, cls. a XI-a

Olteanu Ștefan, cls. a X-a

Dragomir Adelina, cls. a XI-a

Necula Teodora, cls. a IX-a

Alchihabi Amina, cls. a X-a

Crăciun Melisa, cls. a IX-a

Andreea Fabiana Anton, cls. a IX-a

Alexandra Irina Costache, cls. a XI-a

Baciu Alina Gabriela, cls. a IX-a

Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

informatie

Această înregistrare a fost postată la iulie 14, 2017 de în Meniu principal, Noutăți, Uncategorized.
%d blogeri au apreciat: