Asociația cultural-educativă Ambasadorii prieteniei

REMARCĂM frumusețile din jurul nostru

Bună, prieteni!

Iată-ne ajunși la cea de-a doua ediție a Proiectul „ReMarking Romania”, proiect susținut și promovat de inimoșii echipei Asociației Turistice ArtTour România.

Cu amintirile încă vii de la acțiunea de voluntariat din zona Podul Dâmbovicioarei, ne-am echipat cu entuziasm și curiozitate și am plecat spre Predeal.

Ajunși la Centrul de informare turistică, am fost invitați să ne alegem traseul pentru a doua zi. Așa nostalgici cum ne știm, ne-am hotărat să mergem pe traseul triunghiului roșu cu alb, același simbol pe care l-am marcat și cu o ediție în urmă…

Și să ne vezi sâmbătă, dimineața, cu zâmbetul pe buze și echipați așa cum îi place muntelui, la punctul de întâlnire pentru a lua materialele necesare activității! În scurt timp, Traseul 2 Cioplea – cabana Susai – cabana de vînătoare Retevoiu – v. Gîrcinului (căci el a fost norocosul!) a fost luat cu asalt de 20 de voluntari și 2 salvamontiști: Mihai Marina și DragoșFrățilă.

Toate ca toate, dar când am fost nevoiți să urcăm cu 4 stâlpi, nisip și vopsea pe cărarea nu prea domoală a muntelui, fruntea multora dintre noi s-a acoperit de o încrâncenare ușoară.

Împreună cu Corina Leca, Dan Bușu (căci celălalt membru al echipei noastre, Viorel Găișteanu, plecase mai departe pe traseu) și două studente din Sibiu și Brașov, m-am oprit la cabana ce urma a fi recondiționată. Ne-am organizat, am lucrat pe ateliere și am reușit să-i schimbăm puțin fața cabanei ce cunoscuse cândva gloria – Cabana de vânătoare Retevoiu.

Seara am participat la festivitatea de premiere a voluntarilor, la focul de tabară, mâncând deja tradiționala tochitură cu mămăliguță.

Nu pot să nu vă spun că drumul dus-întors de la vila în care am fost cazați, la locul de premiere (baza pîrtiei Clăbucet), a fost o adevărată piatră de încercare pentru obositele noastre picioare… Ne-ar prinde bine să ne antrenăm mai des la astfel de acțiuni, poate chiar la noi în județ.

Ce sa vă mai povestesc? A fost o altă experiență care ne-a demonstrat faptul că stă în puterea oamenilor să facă alegeri bune sau nu, să se implice sau nu în activități ce pot schimba puțin câte puțin România noastră.

Până la o ediție următoare vă urez: Numai bine!

Lili Bușu

Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

informatie

Această înregistrare a fost postată la octombrie 3, 2017 de în Meniu principal, Noutăți, Uncategorized.
%d blogeri au apreciat: