Asociația cultural-educativă Ambasadorii prieteniei

Gala de Tineret Târgoviște 2017

P1020810                P1020807

Asoc. cultural-educativă “Ambasadorii prieteniei” din Târgoviște a primit pentru a doua oară o recunoaștere din partea colegilor din domeniul educației non-formale. Vineri, 24 noiembrie, a avut loc a treia ediție a galei asoc. care desfășoară activități pentru tineri și militează pentru implicarea civică a dâmbovițenilor. Societatea Astronomică Română de Meteori, Fundația pentru Tineret Dâmbovița și Primăria Mun. Târgoviște au contribuit la organizarea evenimentului.

Îi suntem recunoscători lui Valentin Grigore pentru entuziasmul inepuizabil și, de multe ori, contagios; le mulțumim micilor artiști care ne-au energizat cu dansurile lor (Fundația Culturală Ghiocelul și Asoc. All for Dance), dar și adolescenților care ne-au dat o “lecție de viață” despre un subiect tabu din unele familii (voluntari de la Crucea Roșie Dâmbovița) și apreciem prezența reprezentanților autorităților și presei locale la eveniment.

Nu a fost vorba despre premierea celor mai activi sau eficienți luptători pentru drepturile omului, calitatea mediului, un stil de viață sănătos, integrarea persoanelor marginalizate, promovarea talentelor sau tradițiilor locale etc., ci doar despre trecerea în revistă a unor proiecte și activități care încearcă să mobilizeze diferite categorii de cetățeni ai județului pentru creșterea calității vieții tuturor (organizatori și beneficiari), pentru apropierea de o comunitate modernă și civilizată.

Asociația noastră nu a fost foarte activă în 2017, dar simțim nevoia să ne aducem aminte că cea mai spectaculoasă acțiune a noastră i s-a datorat, în mare măsură, Sabinei Teodorescu, fostă prof. la Liceul de Arte „Bălașa Doamna”. Ea a mobilizat inițial elevii artiști care au realizat desenele satirice pe care le-ați putut vedea astă vară la Librăria Fragilistic și la Arsenal Cafe&Bistro. Ne vom aminti de Sabina, de tot atîtea ori cîte lucruri normale (dar încă rare, în lumea noastră) vom realiza, cîți voluntari energici și determinați ni se vor alătura, cîți tineri puternici vor accepta provocările noastre sau cîți oameni optimiști ne vor inspira. Din prețuire pentru ea și din respect pentru elevii implicați, acest trofeu va ajunge la liceul unde a lucrat. Le mulțumim prietenilor noștri de toate vîrstele de la “Bălașa Doamna” și sperăm să mai inventăm multe lucruri „tari” împreună.

 

Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

informatie

Această înregistrare a fost postată la noiembrie 26, 2017 de în Uncategorized.
%d blogeri au apreciat: