Asociația cultural-educativă Ambasadorii prieteniei

Târgoviștea în lumea științei

Intre 4 si 15 decembrie vă așteptăm la Biblioteca Județeană “ I. Heliade Rădulescu” din Târgoviște pentru … un experiment științific. De fapt, veți putea vedea sau face chiar voi … 18 experimente din care veți înțelege mai multe despre energia potențială, forța lui Arhimede, despre modul de plasare a sarcinilor electrice apărute prin electrizare în diferite tipuri de materiale, despre reflexia luminii în oglinzi, despre vid și „puterea” presiunii aerului ș.a. În loc de dulciuri și fructe, Moș Nicolae de la „Ambasadorii prieteniei” vă aduce, cu o zi mai devreme, o ocazie unică la noi în oraș. Puteți fi analitici, inventivi și … experimentatori în domenii precum optica, aerodinamica, acustica, mecanica fluidelor, biologia, magnetismul, electricitatea etc.

La deschidere, pe 4 decembrie la ora 14.00, veți putea afla intențiile pe termen mai lung ale organizatorilor acestei expoziții (care este doar primul eveniment de promovare a metodei investigației în educația pentru științe), veți avea ocazia să încercați în premieră echipamentele pregătite și veți putea urmări proiecția video de planetariu (prezentată de Valentin Grigore-SARM), iar la ora 20.00, vă invităm să observați prin telescop relieful lunar, două stele mai strălucitoare (Capela și Aldebaran – Ochiul Taurului) și roiul de stele Pleiade (Cloșca cu pui).

Elevi de la C.N. „Ienăchiță Văcărescu” și Colegiul Economic “Ion Ghica” din Târgoviște vor fi ghizii care vă pot explica principiile sau fenomenele pe care le ilustrează demonstrațiile, dar vă vor și pune la dispoziție cele necesare pentru a realiza voi înșivă experimentul dorit. În cele 10 zile, aveți timp să reveniți la expoziție pentru a interacționa cu toate echipamentele/mecanismele, iar după închidere, veți putea să revedeți unele demonstrații (realizate chiar de vizitatori) pe site-ul asociației.

Programul de vizitare este de luni pînă vineri de la 10.00 la 18.00. Grupurile care se vor programa nu trebuie să aibă peste 28 de membri. Călătoria în lumea științei poate dura aproximativ o oră.

Le mulțumim finanțatorului (Consiliul Județean Dâmbovița), gazdei primitoare și partenerilor (Școala Gimnazială „Mihai Viteazul” din Târgoviște, Societatea Astronomică Română de Meteori) și sperăm ca acest proiect să fie doar primul test reușit al planului mai amplu pentru dezvoltarea educației în domeniul științelor.

REGULAMENTUL EXPOZIȚIEI

Distrează-te, Privește, Atinge, Rotește, Apasă și Descoperă!

Atinge exponatele, explorează, fă experimente!

Discută rezultatele. Amintește-ți că ești aici pentru a te distra, a-ți lărgi cunoștințele și pentru a comunica.

Dacă vrei să afli mai multe, citește descrierea exponatelor. Chiar și cele mai evidente lucruri pot fi descoperite într-un nou mod.

Pune întrebări. Noi suntem aici pentru a te face să te simți cât mai confortabil și interesat.

Împărtășește cu noi ideile și gândurile tale. Noi îți vom respecta în mod sigur dorințele și sugestiile .

Fii politicos cu ceilalți vizitatori și grijuliu cu echipamentele.

Povestește-le prietenilor tăi despre expoziție.

Lasă-ți frații și surorile mai mici de 3 ani, acasă. Aici se vor plictisi repede si vor plânge deranjând

ceilalți vizitatori.

AMINTEȘTE-ȚI:

Distrează-te, Privește, Atinge, Rotește, Apasă și Descoperă, dar nu-i deranja pe ceilalți! Nu înghionti și

nu alerga prin sală.

Sticla se poate sparge și tu și prietenii tăi vă puteți răni. Nu lovi în obiectele din sticlă.

Dragi părinți și educatori! Țineți evidența copiilor voștri! Nu le permiteți să circule prin expoziție nesupravegheați. Acest loc este o expoziție interactivă unde joaca se îmbină cu ştiinţa! Cu cât mai multe descoperiri, cu atât mai bine!

 

 

 

Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

informatie

Această înregistrare a fost postată la noiembrie 28, 2017 de în Meniu principal, Noutăți, Uncategorized.
%d blogeri au apreciat: