Asociația cultural-educativă Ambasadorii prieteniei

Anunț selecție participanți proiect ”Zidurile au apărat oamenii, acum oamenii apără zidurile! Lobby și advocacy în cetatea Târgoviștei.„

Asociația Cultural-educativă „Ambasadorii prieteniei„ selectează un număr de 60 elevi de liceu și 30 de studenți pentru a participa la activitățile ce se vor derula pe o perioadă de un an de zile (1.04.2018 – 31.03.2019), în cadrul proiectului.

Proiectul este realizat cu sprijinul financiar al Fondului pentru Inovare Civică, un program dezvoltat de Fundația pentru Dezvoltarea Societății Civile în parteneriat cu Romanian-American Foundation, sprijinit de Enel România, Raiffeisen Bank și Ursus Breweries.

Scopul proiectului: Mobilizarea/Solidarizarea comunității și a autorităților locale pentru protejarea și valorificarea patrimoniului istoric al orașului Târgoviște.

Obiective:
O1 Cunoasterea situației clădirilor istorice și a monumentelor aflate în pericol, precum și a cadrului juridic existent pentru protejarea acestora de către întreaga comunitate
O2 Familiarizarea târgoviștenilor cu activitățile de lobby și advocacy/Elaborarea și pilotarea unor proceduri-instrumente de protecție civică, lobby și advocay (inclusiv reglementări juridice) pentru salvarea monumentelor și a clădirilor aflate în pericol.
O3 Formarea competențelor pentru acțiuni de lobby și advocacy în rîndul participanților direcți.

Cei selectați se vor constitui în 3 grupe specializate:
G1 Lege–politică publică: legislație, politici publice, relația cu autoritățile;
G2 Istorie valorificată: patrimoniul local aflat în pericol – exemple pozitive din alte localități – mijl. orig. de valorificare a ist. locale – rolul media,;
G3 Contact cu comunitatea: prezentarea probl. pentru atragerea sprijinului diversilor actori locali

și vor participa la 3 seminarii-ateliere de 6 ore, în perioada mai-iunie 2018, care vor viza inițierea în activități de lobby și advocacy, urmând ca în următoarele 7 luni, fiecare grup să stabilească strategia de interventie/actiune, câteva acțiuni de lobby si/sau advocacy specifice (intilniri cu parlamentarii si consilierii locali, petitii la nivel central sau local, propuneri de politici publice, articole in presa, interviuri la radio si TV, prezentări publice, expozitii foto, clipuri publicitare, afise, pliante, harta situatiei cladirilor aflate in pericol, tururi virtuale).
Toate activitățile și produsele proiectului vor fi organizate pe un site dedicat.

Înregistrarea se face până în 28 aprilie 2018, ora 14.00, accesând link-ul: 

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSeoSpV3qfo16p2HcjWoe1dTXxOr2Essf9Cwe1qGpCznjJi3BA/viewform

 

 

 

Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

informatie

Această înregistrare a fost postată la aprilie 4, 2018 de în Lobby și advocacy în cetatea Târgoviștei, Meniu principal, Noutăți, Uncategorized.
%d blogeri au apreciat: