Asociația cultural-educativă Ambasadorii prieteniei

Un pas mic… spre Centrul STEM via Fondul Științescu

Aseară, am prezentat ideea înființării Centrului de educație în domeniul științei și tehnologiei „Prof. Ioan. N. Radu” la întîlnirea organizată de către Fundația Comunitară Dâmbovița la OK Center din București                       (https://www.facebook.com/fundatiacomunitaradambovita/ ).

Din prezentarea Ancăi Mitrache am avut ocazia să aflu despre proiectele pe care le desfășoară Asociația Școala de valori (http://scoaladevalori.ro/impact/proiecte/ ) în județul nostru. Liceele tehnologice din Fieni, Pucioasa, Răcari și Târgoviște (Lic. „Voievodul Mircea”) au de cîțiva ani echipe de profesori care pot preda științele exacte în mod transdisciplinar și corelat cu nevoile pieței muncii. Sper că cei patru profesori de la Răcari vor fi partenerii noștri la următoarele discuții despre scopul și structura centrului STEM, deoarece și-au exprimat încrederea în metodele interactive, utilitatea lor și pentru consolidarea relațiilor din cadrul corpului profesoral, precum și aprecierea că școala respectivă are resurse interne pentru schimbarea paradigmei educației (pentru angajare, nu doar pentru promovarea examenelor).

Le mulțumim, cu precădere, domnului profesor Gabriel State (CN „Ienăchiță Văcărescu”) pentru atenția pe care o manifestă față de propunerea noastră, Luizei Zamora (coordonatorul național al Fondului Științescu) pentru încrederea în succesul schimbării de jos în sus (elevii nu vor mai putea fi ținuți în clasă cu lecții pur teoretice), lui Dolores Neagoe (reprezentantul Romanian-American Foundation – finanțatorul Fondului Științescu) și Elei Bălan (coordonatorul programului Fundații comunitare de la ARC) pentru perseverență și viziunea pe termen lung și gazdelor de la Fundația Comunitară Dâmbovița (Emanuela Ignățoiu, Adrian Lungu și Irina Constantinescu) pentru invitație.

Corina Leca

Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

informatie

Această înregistrare a fost postată la septembrie 6, 2018 de în Meniu principal, Noutăți.
%d blogeri au apreciat: