Asociația cultural-educativă Ambasadorii prieteniei

Clubul tinerilor isteți

Despre club

Prezentul proiect se referă la o nouă iniţiativă a Asociaţiei cultural-educative “Ambasadorii prieteniei” care funcţionează în Târgovişte de 18 ani.

Clubul pentru copii şi tineri “Vreau să trăiesc într-o lume normală!” va fi deschis în octombrie 2011 la sediul Bibliotecii judeţene „Ion Heliade Rădulescu” din Târgovişte şi le va oferi membrilor un cadru de pregătire non-formală şi informală pentru viaţa într-o societate democratică modernă. Formarea competenţelor civice necesare oricărui individ, indiferent de profesia pe care o va îmbrăţişa va fi activitatea centrală a clubului. Succesul în viaţă depinde, în mare măsură, de felul în care ştim să ne integrăm într-un mediu anume sau să modelăm acel mediu conform potenţialului nostru.
Cadre didactice şi alţi specialişti vor învăţa împreună cu membrii clubului şi de la aceştia cum îi poate ajuta pentru a fi competitivi într-o lume globalizată. Învăţarea prin descoperire şi lucrul în grup vor fi coordonatele activităţilor săptămânale, de weekend şi de vacanţă. De la proiecte în comunitate, la studii individuale, de la vizite la târguri de carte, la documentări în zonele valoroase din punct de vedere etnografic, de la întâlniri cu personalităţi culturale, la abordarea autorităţilor locale, doar nevoile de învăţare ale copiilor şi tinerilor participanţi vor fixa limitele programului clubului oamenilor „normali”.

Partenerii Asociaţiei cultural-educative “Ambasadorii prieteniei”:

vor reprezenta alături de echipa de educatori, sprijinul a aproximativ 50 de tineri în încercarea lor de aşezare în normalitate. Contribuţia financiară a fiecărui membru, colaborarea cu părinţii şi cu comunitatea locală, dar, mai ales, instinctele sănătoase ale unor tineri care doresc să înveţe să trăiască între oameni diverşi şi credinţa echipei de coordonatori că puterea exemplului bun plus perseverenţa pot conduce la succes, vor face posibilă funcţionarea

http://clubultineriloristeti.wordpress.com/

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: