Asociația cultural-educativă Ambasadorii prieteniei

Misiune, viziune, obiective

Misiune si obiective

Asociația „Ambasadorii prieteniei”  oferă spațiu de manifestare civică pentru toți cei care cred în demnitatea umană și în valorile democratice. Gândirea critică, responsabilitatea, respectul pentru lucrul bine făcut și pentru lege, echilibrul între interesul personal și dezvoltarea comunității, perseverența și curajul sunt lucrurile normale pe care le dorim prezente în toate manifestările private și publice și pe care le formăm și încurajăm prin diverse proiecte și activități.

Asoc. “Ambasadorii prieteniei” acționează pentru dezvoltarea unei culturi democratice la nivelul diferitelor structuri din comunitate (instituții de educație, asociații etc.), sprijinirea dezvoltării membrilor comunității și a comunității în ansamblu prin diverse activități de educaţie (inter)culturală, educație civică, educație pentru drepturile omului, educație pentru valori, educație referitoare la lege etc. deschise tuturor membrilor comunităţii, dar cu precădere tinerilor şi copiilor.

Asociaţia are ca obiective majore:

–          educaţia interculturală, civică, pentru drepturile omului, referitoare la lege a membrilor comunităţii, cu precădere a tinerilor şi copiilor;

–          dezvoltarea unei culturi democratice la nivelul diferitelor structuri din comunitate (şcoli, asociaţii etc.);

–          sprijinirea membrilor comunităţii şi dezvoltarea locală.

Viziune

Membrii asociaţiei cred în puterea picăturii care în timp modelează piatra. Democrația și economia de piață pot deveni realitate și într-o fostă țară comunistă, prin educarea temeinică și consecventă a cetățenilor. Proprietatea asumată va conduce la manifestări civice care vor schimba fața comunităților noastre. Participarea concretă la crearea lucrurilor necesare în diverse contexte, îi va responsabiliza pe autori și va contribui major la durabilitatea și eficiența respectivelor situații. Calitatea este cheia succesului personal și colectiv și ea stă la îndemâna celor care studiază și se antrenează temeinic. Cine dorește o viață normală și o lume civilizată trebuie să le construiască.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: