Asociația cultural-educativă Ambasadorii prieteniei

10 aprilie – ziua a 4-a Școala altfel

10 aprilie – After school … altfel!

Ne apropiem de finalul bucuriei pe care ne-am construit-o singuri. Astăzi am terminat activitatea la CN Const. Carabella. Patru grupe de elevi au realizat patru postere (două pe hîrtie și două în format electronic) despre întîlnirile și exercițiile din zilele precedente.

Screen Shot 2014-04-12 at 8.20.48 PM  

            Analiza activității Succesul care inspiră a constat în oglindirea rezultatelor (împletirea percepțiilor elevilor și celor două coordonatoare – Teodora și Corina) în promisiunile făcute elevilor la începutul săptămînii (centrarea învățării pe interesele, nevoile și prestația elevilor; legătura temelor și metodelor cu viața reală; vizibilitatea performanțelor+rezultatelor elevilor). Cum era și firesc, elevii au asimilat lucruri diferite, dar mulți dintre ei au reținut și apreciat următoarele accente ale invitaților: pasiunea este coloana vertebrală a succesului (axul roții succesului, în prezentarea Alinei); succesul este mai mult un echilibru construit în interiorul nostru decît recunoașterea muncii noastre de către societate; curajul și munca nu pot lipsi dacă ne dorim succesul. Elevii au fost aproape duioși cînd au rememorat discuțiile cu Radu, Andi, Medeea, Marius, Alina sau recitalul dat de Angela cu un fragment din Profetul de Kahlil Gibran (vă vom povesti și acest episod unic). Apoi, Corina i-a provocat (după definiția Teodorei) să se gîndească la un lucru pe care l-au dobîndit în aceste zile și la un plan pe care l-au inspirat întîlnirile cu acești oameni de succes și (în asta consta provocarea!) să găsească în sală două obiecte care să ilustreze aceste lucruri, pe care să le prezinte grupului. Îi lăsăm pe elevi să povestească singuri pe FB sau pe canalele lor ceea ce doresc să știe și alții. Noi ne-am simțit ca peștele în apă și am fost recunoscătoare armoniei de înțelegere și simțire în care am încheiat o săptămînă pe cît de normală, pe atît de bogată.

Screen Shot 2014-04-12 at 8.20.23 PM

Elevii au „tras la țintă” la finalul întîlnirii și noi am aflat care a fost gradul lor de mulțumire (am folosit o evaluare pie chart cu cinci felii: implicarea elevilor în activități, înțelegerea conceptelor, relaționarea cu invitații, starea din timpul activităților, diversitatea experiențelor prezentate). Cele mai multe aprecieri au fost de peste 75%, cu o concentrare maximă (90-100%) pentru starea din timpul activităților, relaționarea cu invitații și înțelegerea conceptelor.

Screen Shot 2014-04-11 at 5.10.42 AM

            Concluziile și planurile pe termen scurt și mediu vor fi prezentate în povestea finală a Programului Școala altfel.

Screen Shot 2014-04-11 at 5.10.32 AM

            Programul de la Școala Mihai Viteazul: două vizite (la MDI Și Columna TV) și două întîlniri cu persoane de succes (Manina Leașu și Gabi Șuțu). Credeați că într-o după amiază rece și ploioasă, niște copii de 12 ani doreau să ajungă mai repede acasă? Nici vorbă. Nu mai aveau răbdare să îi pună întrebări (deosebit de mature și complexe) directorului departamentului de știri de la Radio Minisat și se luau la întrecere în privința ideilor de activități din care ar putea obține profit, pe care antreprenorul invitat i-a provocat să le găsească în grupuri mici. Copiii au combinat muzica și entertainment-ul cu pictura, realizarea felicitărilor cu asamblarea și repararea computerelor. Urmează fotografiile.

            Avem o restanță: activitatea elevilor de la Școala Coresi nu a fost încă ilustrată. Am primit astăzi cîteva fotografii de la d-na arh. Daniela Radu care i-a jutat pe cei 13 copii să ridice casa ideală (din materiale extrem de ușoare – hîrtie și carton). Expoziția cu orașul copiilor va fi organizată la Școala Coresi după vacanță.

.

Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

informatie

Această înregistrare a fost postată la aprilie 11, 2014 de în Școala Altfel, Noutăți.
%d blogeri au apreciat: