Asociația cultural-educativă Ambasadorii prieteniei

Știință și ceva în plus

Încă din primele zile ale expoziției interactive Târgoviștea în lumea științei am avut o mare bucurie din partea vizitatorilor. Pianul și pianina din sala expoziției au atras foarte mulți elevi dintre care unii chiar buni cunoscători ai muzicii și instrumentelor respective. Ca să fim sinceri, uneori muzica a fost mai atractivă decît știința organizată de noi. Nu am vrut să punem în pericol integritatea sau buna funcționare a celor două instrumente din sala mare a bibliotecii, dar am considerat că este foarte firesc să acceptăm manifestarea interesului unor copii sau tineri pentru orice poate contribui la educarea lor dincolo de școală. Bucuria improvizației, a descoperirii priceperii unor colegi despre care nu știau că sunt preocupați de muzică, a corelației acordurilor interpretate de copii cu funcționarea unor aparate din cadrul expoziției; coregrafia descărcărilor electrostatice în lanțul de vizitatori, energia debordantă a unor elevi de la Liceul de arte care au compus rapid un grup vocal în jurul pianinei din sală și a clarinetului unui elev ne-au inspirat tot felul de combinații între cuvinte dar și posibile activități inedite pentru publicul larg.

Despre ultimele vom scrie la momentul potrivit (trebuie să le verificăm realismul cît de cît), dar vă putem împărtăși cîteva din invențiile noastre… lingvistice:

MUSTIȚĂ

ȘTIMUZ

PIAȘTIȚĂ

EXMUZMENT

PIAGNET

Am avut parte și noi, organizatorii și ghizii, de un experiment interdisciplinar (muzică-științe) pentru care le mulțumim vizitatorilor talentați și/sau inventivi și gazdelor îngăduitoare cu instinctul nostru de libertate.

Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

informatie

Această înregistrare a fost postată la decembrie 14, 2017 de în Meniu principal, Noutăți, Uncategorized.
%d blogeri au apreciat: